The magnetocaloric effect in two-phase Y-Fe nanocrystalline alloysстатья
Информация о цитировании статьи получена из
Web of Science ,
Scopus
Статья опубликована в журнале из списка Web of Science и/или Scopus
Дата последнего поиска статьи во внешних источниках: 17 октября 2017 г.
Авторы:
Karpenkov D.Yu ,
Karpenkov A.Yu ,
Skokov K.P. ,
Semenova E.M. ,
Smirnov R.F. ,
Airiyan E.L. ,
Arefev A.I. ,
Pastushenkov Y.G.
Журнал:
Solid State Phenomena
Том:
190
Год издания:
2012
Первая страница:
323
Последняя страница:
326
DOI:
10.4028/www.scientific.net/SSP.190.323
Аннотация:
Synthesis of nanocomposite based on binary compound and determination of dependence between the values of magnetocaloric effect (MCE) and the grain size of such specimens are the purposes of this work. The results of the investigation in microcrystalline and nanocrystalline samples Y 25Fe75and Y35Fe65 alloys show, that reduction of the grain size down to 80-100 nanometers on nanocrystalline samples of Y25Fe75 and Y35Fe65 alloys leads to increasing of value of MCE by 20-25 % from comparison with values on microcrystalline samples. It can be explained by intergrain exchange interaction in nanocrystalline alloys. В© (2012) Trans Tech Publications.
Добавил в систему:
Карпенков Дмитрий Юрьевич